Folie pentru acoperis Delta

Delta-LogoAcoperisul intra in contact cu o serie de factori externi (vant, zgomot, ploaie, expunere UV) si interni (vapori de apa, variatii de temperatura). Din aceste cauze, etanseitatea acoperisului si a fatadelor este importanta pentru stabilirea confortului interior. Cu un acoperis etans, riscul aparitiei condensului este limitat, imbunatateste rolul termoizolatiei si se fac semnificative economii de energie. Asadar este importanta protejarea cat mai eficienta a acoperisului, in special a termoizolatiei. Pentru asta exista doua mari categorii de membrane care asigura eficienta indelungata a termoizolatiei: spre interior se foloseste o bariera de vapori, spre exterior, o folie anticondens.
Bariera de vapori are functia de a impiedica circulatia aerului din interior spre exterior si limiteaza cantitatea de vapori transportata spre exterior. Folia anticondens permite vaporilor ajunsi in stratul de termoizolatie sa iasa cat mai rapid spre exterior si impiedica formarea condensului care ar afecta termoizolatia.

Pentru alegerea tipului potrivit de membrane pentru protejarea acoperisului dumneavoastra, va trebui sa aveti in vedere o serie de criterii: permisivitatea la vapori (valoarea Sd), tipul de acoperis (cu astereala/fara astereala, ventilat/neventilat, tipul învelitorii (tigle ceramice, de beton, metalice, alte tipuri).

Un alt factor determinant in alegerea membranelor pentru acoperis il reprezinta permisivitatea la vapori (data de valoarea Sd):

  • 0,5 m – folii anticondens (spre exterior). Pentru foliile anticondens valoarea Sd trebuie sa fie cat mai mica. Cele mai eficiente folii anticondens au valori Sd cuprinse intre 0,15 m si 0,02 m
  • 2 m – bariere de vapori (spre interior). Aici, Sd trebuie sa fie cat mai mare. Cele mai eficiente bariere de vapori au valori Sd cuprinse intre 100 si 150 m

Modele de folie pentru acoperis Delta

Membrane-pentru-acoperis-Delta-Maxx-PlusDelta Maxx Plus – folie anticondens cu margine autoadeziva, potrivita pentru acoperisurile inclinate neventilate. De aseamenea, potrivita ca membrana de separatie.
Citeste detalii despre folie pentru acoperis Delta Maxx Plus

Membrane-pentru-acoperis-Delta-MaxxDelta Maxx – folie anticondens pentru acoperisuri permeabila la vapori, protejeaza chiar si in conditii extreme.
Citeste detalii despre folie pentru acoperis Delta Maxx

Membrane-pentru-acoperis-Delta-MaxxDelta Vent N – folie anticondens cu o membrana de trei straturi, permeabila la vapori, potrivita pentru acoperisurile inclinate. Varianta Delta Vent N Plus are o margine autoadeziva.
Citeste detalii despre folie pentru acoperis Delta Vent N

Membrane pentru acoperis Delta Vent SDelta Vent S – este o membrana permeabila la vapori pentru acoperisuri cu panta, perfect izolate. Potrivita, de asemenea, pentru acoperisuri cu astereala. Varianta Delta Vent S Plus are integrata o margine adeziva care asigura protectie la vant.
Citeste detalii despre folie pentru acoperis Delta Vent S

Membrana-Delta ReflexDelta Reflex – reprezinta o bariera de aer si vapori cu patru straturi care contribuie la economisirea energiei. Varianta Delta Reflexx Plus are o margine autoadeziva pentru o instalare usoara si etansa.
Citeste detalii despre folie pentru acoperisuri Delta Reflex