Tigla metalica cu piatra naturala Decra

Tigla metalica Decra este o tigla metalica acoperita cu granule de piatra naturala si este prezentata sub sase modele diferite. Tigla Decra este solutia perfecta pentru orice acoperis cu panta de minim 10°, garantand un acoperis durabil, etans, perfect finisat si cu costuri de intretinere scazute.

Avantajele tiglei metalice acoperite cu granule de piatra naturala

  • reduce zgomotul provocat de ploaie sau grindina;
  • solutia perfecta pentru orice model de acoperis cu o panta de minim 10°;
  • este de 7 ori mai usoara decat tigla traditionala;
  • stratul de granule de piatra naturala creste rezistenta la coroziune;
  • greutatea mica reduce costurile la fundatia constructiei.

Modelele de tigla metalica Decra

Tigla metalica Decra Classic - tigla metalica acoperita cu granule de piatra naturalaDecra Classic – ofera forma clasica a tiglei ceramice traditionale la mai putin de 1/7 din greutatea acesteia. Finisajul este realizat cu granule de piatra naturala intr-o gama larga de culori.
Citeste detalii despre Tigla metalica Decra Classic

Tigla metalica Decra Elegance - tigla metalica de calitate superioaraDecra Elegance – in doua variante de finisare, satinat Elegance Satin sau stralucitor High Gloss, Decra Elegance este o tigla rezistenta, usoara si cu stil.
Citeste detalii despre Tigla metalica Decra Elegance

Tigla metalica Decra Stratos - tigla metalica acoperita cu granule de piatra naturalaDecra Stratos – potrivita pentru un acoperis rustic cu inclinatie de cel putin 12°, pastreaza in actualitate elemente caracteristice zonei Maramuresului sau a Moldovei, avand forma si culoarea dranitei.
Citeste detalii despre Tigla metalica Decra Stratos

Tigla metalica Decra Octava - tigla metalica acoperita cu granule de piatra naturalaDecra Octava – tigla cu aspectul tiglei solzi traditionala, cu avantaje clare fata de aceasta, cum ar fi greutatea de 7 ori mai mica si etanseitatea. potrivita pentru un acoperis cu panta de minim 12°.
Citeste detalii despre Tigla metalica tip solzi Decra Octava

Tigla metalica Decra Roman - tigla metalica acoperita cu granule de piatra naturalaDecra Roman – tigla metalica cu profil inalt pentru o asemanare cat mai mare cu olanele traditionale, cu o culoare antichizata, special creata pentru a da o nota mediteraneana acoperisului.
Citeste detalii despre Tigla metalica pentru acoperis mediteranean Decra Roman

Decra Quadro -Noul Decra Quadro are un design rectangular modern, contemporan. Acesta cântărește doar 1/6 din greutatea unui acoperis convențional (cărămidă sau beton) și este ideal pentru aproape toate formele de acoperiș înclinat.
Citeste detalii despre Decra Quadro tigla pentru orice tip de acoperis 

Decra NOXITE – produs ecologic lansat de Decra Group; Acoperirea NOXITE® este un fotocatalizator pe baza de dioxid de titan care, aplicat pe suprafata tiglelor, descompune noxele in compusi ce sedimenteaza pe suprafata acoperisului sub forma de nitriti. Acesti nitriti sunt ulterior transportati de apele pluviale la nivelul solului.

Compozitia unui modul Decra

Un modul Decra are in compozitia sa un miez din otel protejat de un sistem de acoperire in mai multe staturi. Granulele de piatra de la suprafata sunt colorate printr-un procedeu ceramic cu silicati care bombardeaza piatra intr-un cuptor la temperatura de 1100° C, procedeu care asigura rezistenta culorii in timp.

Orice modul Decra, exceptand Decra Elegance, este format din 8 straturi distincte, compozitia unui modul Decra fiind cea din figura urmatoare:

Compozitia unui modul Decra
Legenda imagine:
Strat 1: miez de otel cu o grosime cuprinsa intre 0.5mm si 0.9mm
Strat 2: strat de protectie de zinc sau aluminiu-zinc, confera durabilitate modulului
Strat 3: strat de conversie cromata, curatarea otelului galvanizat petru aderenta celorlalte straturi pe termen lung
Strat 4: acoperire cu grund epoxidic, pe baza de uleiuri pentru a proteja galvanizarea de mediul inconjurator
Strat 5: rasina acrilica flexibila, se aplica pe fata superioara a modului si actioneaza ca un cauciuc absorbind zgomotele si fixand granulele de piatra natural
Strat 6: granule de piatra naturala, se aplica la suprafata modulului prin imprastiere, avand rol in aspectul tiglei, rol de protectie a tiglei si de reducere a zgomotului la ploaie
Strat 7: lac acrilic transparent, ultimul strat de la suprafata modulului, cu rol atat estetic dar si cu rolul de a incapsula granulele astfel incat praful sa nu patrunda printre acestea
Strat 8: acoperire interioara de poliester, ultimul strat din partea interioara a modulului Decra, cu rol de protejare impotriva coroziunii provocate de mediile umede sau saline.